Dvě různé strany, na jakou patříte vy? Jsou tyto svátky vaše oblíbené? Navštěvujete vánoční trhy či si užíváte atmosféru doma v soukromí s rodinou? Vánoční trhy ve znamení handmade Ručně […]

Dvě různé strany, na jakou patříte vy? Jsou tyto svátky vaše oblíbené? Navštěvujete vánoční trhy či si užíváte atmosféru doma v soukromí s rodinou?

Vánoční trhy ve znamení handmade

Ručně tvořené výrobky jsou na vánočních trzích velice oblíbené. Ať už máte rádi malované baňky, zdobené perníčky, nebo  adventní věnce, které naladí celou předvánoční atmosféru. Každý z takových výrobků zabere tvůrci čas, musí to být precizní práce, která na první pohled zaujme kupujícího. Paní Lucie tvoří výrobky na podporu synovce, které na trzích nabízí k prodeji a zisk poté posílá na jeho transparentní účet. Ráda vymýšlí nové věci a v její tvorbě najdete i šité polštáře z minki látky, plněné dutým vláknem. „Tato ňuchňací látka je velice oblíbená, kupuji již zbytky látek z jedné webové stránky, kdy pro ně je to odpad a pro nás takový poklad pro naše tvoření,“ prozradila Lucie. Se dvěma dětmi šije, když děti spí a přitom vymýšlí, co by dalšího mohla zařadit do své tvorby.

Malá pozvánka po okolí

Máte své oblíbené trhy, jarmarky nebo výstavy, kam o Vánocích chodíte a kde pořizujete vánoční dárky? Vyrazit můžete do Stříteže u Třebíče, kde se budou konat vánoční trhy v neděli 12. prosince od 10:00 do 16:00, nebo do  Měřína na statek Pazderových o víkendu 4. a 5. prosince.  Na ten stejný víkend připravují v Moravci u Křižanova dvoudenní vánoční prodejní výstavu. Ve Žďáře nad Sázavou, kde budou trhy jak na náměstí ve dnech 4. i 5. prosince od 9:00 do 17:00 hodin, tak přímo v zámeckém areálu v sobotu 4. prosince od 9:00 do 17:00 hodin a v neděli 5. prosince od 9:00 do 16:00 hodin, můžete spojit s krásným výletem na Zelenou horu. Jihlava a Velké Meziříčí nás okouzlí nejen svými trhy na svém náměstí, ale zda vše půjde dobře, mělo by být nachystané pro veřejnost i kluziště. Změny termínů a přesné časy bedlivě sledujeme a určitě se promítnou v našem kalendáři akcí. Takže, kdo by rád vyrazil, sledujte určitě příspěvky, ať vám nic neunikne.

Místo na trhy raději do přírody?

Ne všichni mají rádi mumraj adventních a vánočních trhů a raději vyrazí do přírody.  Vyrobit zdravé dekorace pro zvířátka a vzít je sebou do batohu je jedna z variant jak strávit předvánoční čas s rodinou. Je důležité se  informovat z čeho ozdoby tvořit, aby zvěři neuškodily. Žaludy, kaštany, lojové koule… přírodního materiálu je spousta a dá se s ním dobře pracovat. Výrobky pak umístíte někde v lese na strom, do takové výšky, kterému zvířátku jste dobrotu přichystali.

zemanova@rdmkv.cz | + posts

redaktorka