Ondra a Lukáš jsou oddíloví vedoucí, kteří – tak jako naprostá většina vedoucích – věnují svůj čas dětem bez nároku na jakoukoli odměnu. Během, své oddílové práce zjistili, že téměř […]

Ondra a Lukáš jsou oddíloví vedoucí, kteří – tak jako naprostá většina vedoucích – věnují svůj čas dětem bez nároku na jakoukoli odměnu. Během, své oddílové práce zjistili, že téměř třetinu času jim zabere administrativa. Evidence členů, docházka, komunikace s rodiči… „Jsou to zdánlivě drobné úkony, které ale v důsledku zabírají obrovské množství času. Ten jsme ale chtěli věnovat tomu nejdůležitějšímu. A tím je práce s dětmi, příprava kvalitního programu, schůzky a výpravy,“ říká Ondřej Běnek – Ent, jeden ze zakladatelů aplikace Levitio.

Levitio si Ondra s Lukášem začali vytvářet nejdříve pro svou vlastní potřebu. Ukázalo se však, že po podobném pomocníkovi je poptávka napříč organizacemi, a tak má nyní Levitio více než 4000 registrovaných uživatelů ve více než tisícovce oddílů.

A co Levitio všechno umí? Práme se opět Enta. „Vyjmenovat úplně všechny funkce by trvalo opravdu dlouho,“ říká Ent a dodává: „navíc stále další funkce přidáváme na základě zpětné vazby uživatelů a nově vznikajících potřeb. Všechno se dá ale zahrnout do tří základních pilířů – administrativa, plánování a komunikace. Levitio dneska umí správu kontaktů a jednoduché zasílání zpráv rodičům, evidenci docházky, QR kódy na placení výprav nebo členských poplatků, přípravu program včetně evidence potřebného vybavení, synchronizace s Google kalendářem nebo získávání zpětné vazby od rodičů. Je toho opravdu hodně. Velkou úsporu času přináší také automatické rozesílání pozvánek na akce.“

Tvůrci Levitia mají spočítáno, že uživatelům může jeho používání ušetřit až 72 hodin ročně. Tenhle čas pak mohou vedoucí využít pro přípravu programu a více se tak věnovat smysluplnému rozvoji dětí v oddílech a klubech. Je to motivace i pro mladé vedoucí, kteří se často bojí převzít vedení organizace právě ze strachu ohledně velkého množství administrativy.

„Chceme, aby Levito bylo jako švýcarský nožík. Ten je symbolem všestrannosti. A naším cílem je, aby Levitio zvládlo veškerou agendu, kterou dětské organizace řeší.“ uzavírá Ent.

A jak se k Levitiu přidat a začít šetřit čas?
Stačí se mrknou na web www.levitio.cz, nebo na facebookovou stránku, kde najdete i odkazy na on-line semináře, kde vás Ondra s Lukášem s Levitiem podrobně seznámí.

Levitio
+ posts

šéfredaktor