Téma lokálních surovin začíná zajímat čím dál víc lidí. Věděli jste, že dle terminologie Evropské komise mohou být lokální potraviny považovány ty, které byly vyprodukovány, zpracovány, nakoupeny a spotřebovány v […]

Téma lokálních surovin začíná zajímat čím dál víc lidí.

Věděli jste, že dle terminologie Evropské komise mohou být lokální potraviny považovány ty, které byly vyprodukovány, zpracovány, nakoupeny a spotřebovány v rámci určité limitované oblasti. Ve většině případů se jedná o okolí do 100 km.

Hlavní výhodou místních surovin je, že využíváte vše čerstvé a podporujete místní pěstitele a chovatele. Nakupováním lokálních surovin také snižujete svoji ekologickou stopu.

Nastal čas pro tyto sezónní suroviny, tak proč toho nevyužít:
Ředkvičky, cibule, salát, kopřivy, pampelišky, medvědí česnek….

Zde je pár tipů jak je použít:

https://fresh.iprima.cz/recepty/spenat-z-kopriv
https://magazin.recepty.cz/clanky/redkvicky-na-sedm-zpusobu-zkuste-recept-na-pomazanku-ci-redkvicky-s-vajickem-311.html
https://fresh.iprima.cz/jak-na-to/medvedi-cesnek-vnese-do-kuchyne-vuni-chut-jara
https://fresh.iprima.cz/jak-na-to/princezna-pampeliska

A kde lokální suroviny sehnat?

Možností je jistě hodně, tak vám přinášíme alespoň některé.

https://www.scuk.cz/trebic
http://www.mlynstrizov.cz/
https://biofarma.cz/
https://www.kozimleko.cz/
https://www.farmanemcova.cz

[wikicard title=“Den země“ lang=“cz“]

+ posts

šéfredaktor